Presentació

El Departament de Salut de la Plana ofereix assistència sanitària Primària en 33 municipis a través d'un Hospital Universitari, 14 Centres de Salut, 29 Consultoris Auxiliars i tres Consultoris d'Estiu.

L'Hospital Universitari de la Plana és el centre hospitalari de referència per a tota la seua àrea d'influència i està ubicat  en la ciutat de Vila-real.

L'Atenció Especialitzada es realitza a través de les Consultes Externes de l'Hospital Universitari de la Plana i de les consultes de medicina especialitzada disponibles en el Centre d'Especialitats Mare de Déu de Gràcia de Vila-real, així com en els centres de salut dels municipis de Borriana, la Vall d'Uixó i Onda.

Departament de Salut

 

Benvinguts al Departament de Salut de la Plana. A través de la nostra pàgina web (www.laplana.san.gva.es ) volem establir un canal de comunicació interactiu, directe i bidireccional dirigit tant als ciutadans com als professionals sanitaris que conformen esta àrea sanitària localitzada en les comarques de la Plana Baixa i Alt Millars.

La gerència del Departament de Salut de la Plana inicia el seu camí amb una aposta ferma per  tornar la sanitat al públic, per democratitzar el sistema sanitari i per recuperar els drets dels ciutadans, garantint una sanitat pública, universal i de qualitat.

El nostre objectiu és reforçar l'actual estructura sanitària  per a preparar-la de cara al present i al futur per mitjà d'una sanitat inspirada en tres grans pilars: L'Atenció Primària, l'Atenció a la Cronicitat i la Humanització de l'Assistència. L'AtencióPrimària és la porta d'accés al sistema sanitari i en el Departament de Salut de la Plana es garantix a través d'una xarxa assistencial formada per 14 centres de salut, 29 consultoris auxiliars i més de 500 professionals. En este primer escaló volem potenciar les polítiques de prevenció, promocionar hàbits de vida saludable i previndre un envelliment actiu lluny de formes de vida marcats per l'obesitat, la diabetis, el tabaquisme o la hipertensió.

El nostre objectiu no és donar més anys a la vida, sinó més vida als anys. I per a això comptem amb els nostres equips d'Atenció Primària, compostos per metges especialitzats en Medicina Familiar i Comunitària i infermers competentment formats en gestió de la malaltia crònica. I és que l'atenció a la cronicitat és una de les figures principals dels nostres programes, que permeten l'apoderament dels pacients i la seua participació activa en la gestió de la seua malaltia, treballant de manera conjunta amb el sanitari i anticipant les complicacions.

Però si eixes complicacions arriben, el Departament de Salut de la Plana compta amb l'Hospital Universitari de la Plana com a centre hospitalari de referència en la pràctica totalitat de les especialitats mèdiques més habituals. És ací on un equip assistencial format per més de 1.000 professionals treballen per restablir la salut als seus pacients gràcies a una atenció humana i respectuosa amb les diverses situacions d'ingrés, malaltia i dolor.

Amb estos tres pilars volem enfortir el sistema assistencial del Departament de Salut de la Plana basat en les persones, incrementant la capacitat de respondre de manera àgil i organitzada a les necessitats de cada professional i de cada pacient i encaminant els nostres esforços a avançar amb estàndards de qualitat cada vegada més exigents.